15 Ocak 2013 Salı

ESKİŞEHİR'E 16 MİLYON EUROLUK RULMAN FABRİKASI KURULACAK


Almanya'nın Düsseldorf kentinde özel tasarım otomotiv rulmanları üreten Türk firması Das Lager Germany, Eskişehir'e 16 milyon euroluk yatırımla rulman fabrikası kuruyor.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde özel tasarım otomotiv rulmanları üreten Türk firması Das Lager Germany, Eskişehir'e 16 milyon euroluk yatırımla rulman fabrikası kuruyor. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 18 bin 500 metrekarelik alana kurulacak olan fabrikada 218 kişiye istihdam olanağı sağlanacak. 

Das Lager Germany CEO'su Harun Adıgüzel, Eskişehir'e kuracakları fabrika ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Das Lager Germany'in 30 yıllık bilgi birikimi ve deneyiminin Türkiye'ye taşınacağı kaydedilerek; özel otomotiv rulmanları başta olmak üzere, tamamen özel tasarım ve özel dizayn üretim yapan firmanın Eskişehir'de kuracağı fabrika ile Türkiye'de bir ilke imza atacağı belirtildi. 

Harun Adıgüzel Eskişehir'de kuracakları fabrikada, Türkiye'de üretilmeyen ve tamamen özel olan otomotiv rulmanları, demiryolu rulmanları, rüzgar enerjisi ve çelik endüstrisi rulmanları üretimi yapacaklarını söyledi. Adıgüzel, "Tamamen özel tezgahlarda miktarı az, değeri yüksek ve sadece o uygulamaya esas olan rulmanlar üreteceğiz. Buna 'rulman modacısı' ya da 'rulman terzisi' adını veriyoruz. Yani firmanın isteğine ve ihtiyacına uygun olan rulmanı dizayn edip istenilen rulmanları üreteceğiz. Türkiye'de bu hizmeti veren bir firma yok. Dünyada da bu hizmeti veren sadece birkaç firma var" diye konuştu.  
Türkiye'de rulmanın çok yüksek fiyatlarla ithal edildiğini ve buna bağlı olarak cari açığın arttığını ifade eden Das Lager Germany CEO'su Harun Adıgüzel, "Bu ürünler Türkiye'de üretildiği takdirde büyük bir cari açık kapanmış olacak. Yerli ürünü kullanıcılar ve özellikle devlet kurumları alımlarında tercih ederlerse, ülkemize rulman yatırımı artar, cari açık ve dışa bağımlılık azalır ve kendi teknolojik gelişmemizi ve stratejik sanayimizi kurma açısından çok önemli bir adım atmış oluruz" dedi. 

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak olan fabrikanın 18 bin 500 metrekare açık, 9 bin 250 metrekare de kapalı alana sahip olacak. Fabrikaya mühendis, taşlama ve süper finiş uzmanları olmak üzere ilk etapta 218 kişilik bir istihdam sağlanacak. Fabrikada standart ürün üretilmeyecek; bilyeli, siferik, silindirik ve konik makaralı özel ürünler üretilecek. İlk etapta üretimin yüzde 50'sini yurt içi piyasaya, yüzde 50'si de Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerine ihraç edilecek. - Eskişehir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder