21 Şubat 2013 Perşembe

Japon kökenli global bir şirket NSK BEARİNG

NSK firması ve Türkiye’deki rulman sektörü üzerine bir söyleşi gerçekleştirdiğimiz NSK’nın Türkiye ve Ortadoğu’dan Sorumlu Genel Müdürü Paul Cranston, “Gelişmiş ekonomisi ve sanayileşmeye devam eden bir ülke olması dolayısıyla Türkiye’de rulmanlara olan talep hergeçen gün daha da artmaktadır” dedi. En olumsuz koşullarda bile, NSK rulmanlarının son derece güvenilir, verimli ve çevre dostu bir performans sunduğunu söyleyen Paul Cranston sorularımızı yanıtladı.


Firmanızın  kuruluşu ve gelişiminden biraz bahseder misiniz?
NSK, rulmanlar ve lineer sistemlerde dünyanın önde gelen üreticilerinden biridir. Başarı öyküsü 1916’daki şirket kuruluşundan başlamaktadır ve ilk Japon rulman üreticisi olmanın gururunu yaşamaktadır. Başlarda yalnızca rulmanlar üzerinde çalışmalarını sürdürürken, 1950 yılında şirket vidalı miller ve lineer kılavuzlar pazarına da girmiştir. 1963 yılında, ilk Avrupa satış ofisini Almanya’nın Düseldorf kentinde kurmuş, 1990 yılında ise İngiltere’nin Newark kentinde, ünlü Avrupalı rulman üreticisi olan UPI grubunu satın alarak, rulman markası olan RHP markasını bünyesine katmıştır. NSK, RHP markası ile yüksek hassasiyetli rulmanlar ve Self-Lube® serisi rulman üniteleri segmentinde dünyada lider konumundadır. NSK Türkiye satış ofisimiz ise 1997 yılında kurulmuş ve kuruluşundan bugüne sürekli büyüyen bir ofis olma özelliğini korumuştur.
Genel olarak, NSK’yı tanımlamak gerekirse; “Yerel tüketicilere birebir ulaşabilen Japon kökenli global bir şirket” diyebiliriz. Japon şirketleri yüksek ölçüde kalite, imalat ve AR-GE gücüne sahiptir, köklerimizin oradan gelmesi bize bu konuda avantaj sağlamaktadır. Bugün, 1 mm’lik rulmanlardan 4 tonluk dev makina rulmanlarına kadar geniş ürün yelpazemiz sayesinde müşterilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayabiliyoruz.
Firma olarak şu anda kendinizi sektörün neresinde konumlandırıyorsunuz?
NSK’nın ürün ve çözümlerini en zorlu koşullarda bile, hareketin olduğu hemen heryerde görebilirsiniz. Örneğin, yüksek hassasiyetli makaralı ve bilyalı rulmanlarımız rüzgar türbinlerinde ve takım tezgahlarında hızla dönerken, otomotiv ürünlerimiz büyük otomobil üreticilerinin araçlarında, lineer sistemlerimiz ise üretim hatlarında hiç durmadan çalışmaktadır. Uygulama alanlarına göre daha da detaylandırmak gerekirse, demir-çelik işlemlerindeki çok zorlu çalışma koşullarında, kağıt endüstrisinde olduğu gibi sıcak, soğuk ortamlarda, sıcaklık ve nemin hakim olduğu yiyecek ve içecek endüstri makinalarında, elektrikli süpürgeler, çamaşır makinaları veya küçük ev aletlerinde, hatta tıbbi cihazlardaki minyatür elektrikli motorlarda olmak üzere, kullanılan makinaların ya da cihazların daha sessiz, daha güvenilir ve daha ekonomik olması beklendiğinde, rulmanlarımızın bu ihtiyaçları karşılıyor olması gerekir. Son yıllarda, müşterilerimizin, NSK ile yaptıkları işbirliğinden elde edebilecekleri faydaları genişletmek adına servis ve uygulamalara yönelik çözümler de sunuyoruz.  Kaynaklarımız olan işgücü, fabrika ve teknik merkezlerimizi doğru yerlere kanalize ederek daha hızlı ve profesyonel bir şekilde müşterilerimizin yerel ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz.
Ürün gamınızdan biraz bahsedelim isterseniz?
Ürün yelpazemiz arasında bilyalı ve makaralı rulmanlar, rulman üniteleri, lineer kılavuzlar, vidalı miller, tekerlek poyraları ve direksiyon kolonları  bulunmaktadır. Rulman tiplerimiz ise sabit  bilyalı, eğik bilyalı, oynak bilyalı ve makaralı, eksenel bilyalı ve makaralı, silindirik makaralı, konik makaralı ve iğneli rulmanlar olmakla birlikte, müşterilerimize ürün eğitimleri, uygulama mühendisliği, karlılık geliştirme programları, online hizmetler ve teknik araçlar ile ilgili hizmetleri de sunmaktayız.
En olumsuz koşullarda bile, NSK rulmanları son derece güvenilir, verimli ve çevre dostu bir performans sunmaktadır. Ürünlerimiz üzerinde gerçekleştirdiğimiz testler, rulmanların aslında “gerçek hayatta” hiçbir zaman dayanmak zorunda olmadıkları strese maruz bırakılarak yapılır. Ayrıca, kapsamlı bir Varlık Geliştirme Programı olan AIP sayesinde, kullanıcıya katma değer yaratan çok çeşitli başka hizmetler de sunmaktayız.
En çok talep gören ürününüz hangisi ?
Satılan adet ve satış değerlerine bakıldığında en fazla talep gören ürünlerimiz sabit bilyalı rulmanlarımızdır. Çünkü, özellikleri sebebi ile çok çeşitli yükleri ve hızları destekleyebilirlerken, aynı zamanda keçe, kapak ve önceden yağlanmış olma özellikleri ile de tedarik edilebilmektedirler. Dolayısıyla bu durum bu tip rulmanları, birçok uygulama için uygun maliyetli bir çözüm haline getirmektedir. Dünyanın en büyük rulman üreticisi olarak NSK, diğer rulman üreticilerinin ürün yelpazelerinden farklı olarak, çok daha fazla özel olarak tasarlanmış ısmarlama rulmanlar, gelişmiş sızdırmazlık ve yağlama teknolojisi sunmaktadır. Kısacası, global anlamda sahip olduğumuz deneyim ile yerel müşterilerimizin en iyi çözümü elde etmelerini sağlıyoruz.

Ayrıca, NSK olarak tüm ürün yelpazemiz içinde, en çok talep edilen ürünlerin, performans, fiyat ve güvenilirlik açısından müşterilerimizin beklentilerini en iyi karşılayan ürünler olduğunun da bilincindeyiz. Çoğu zaman, belirli bir uygulama için birçok ürün seçeneği vardır, bu yüzden üretici olarak veya markamızın yetkili satıcı ağı ile en iyi tavsiye ve çözümü rekabetçi bir fiyatla verdiğimizden emin olmaya çalışıyoruz.
Bulunduğunuz sektörde;   Türkiye dünyanın neresinde?  

NSK, Japonya`da 1’inci, dünyada ise ilk 3’üncü sırada yeralan bir rulman üreticisidir. Türk rulman pazarında ise, pazar payını hızla büyüten bir marka olarak tanınmaktadır. Gelişmiş ekonomisi ve sanayileşmeye devam eden bir ülke olması dolayısıyla Türkiye’de rulmanlara olan talep hergeçen gün daha da artmaktadır. Türk şirketlerinin rekabetçi fiyat, kalite ve ürün özelliklerini iyi harmanlayarak birçok ülkeye ihracat yapıyor olması önemlidir. Sağlam ülke ekonomisi ile birlikte, Türk imalat sanayi de genişlemekte ve birçok yeni girişimcinin ortaya çıkmasına olanak vermektedir. Bu tabloya, NSK tarafından baktığımızda, ortaya çıkan durumun rulman piyasasını güçlü ve kalıcı bir şekilde genişlettiğini gözlemleyebiliyoruz. Artık herkes, yenilikçi ürünler, hizmetler ve artan rekabet ortamında, kendilerine destek olabilecek tedarikçileri tercih ediyor. Türkiye’nin özellikle sözde gelişmiş ülkelerdeki yavaş büyüme dikkate alındığında, küresel anlamda giderek daha önemli bir pazar haline geldiğini söyleyebiliriz.
Firma olarak yurtiçi ve yurtdışında çalıştığınız bölgeler hangileri?
NSK olarak, 60’a yakın ülkeyi dört ana bölgeye göre ayırarak varlığımızı kategorize ediyoruz. Kurumsal yapımız bu dört bölgede yapı olarak aynı. Herbir bölge Endüstriyel, Otomotiv ve Direksiyon Sistemleri olmak üzere üç temel endüstri üzerinde çalışıyor. Türkiye’deki organizasyonumuz Endüstriyel işbirimine bağlı olarak çalışıyor. Tüm  dünyada 111’den fazla satış ofisi ve 59 üretim tesisi ile küresel bir şirket olmanın gururunu yaşıyoruz. NSK Türkiye olarak, mevcut ve potansiyel müşterilerimiz ile bir çözüm ortaklığı kurup “toplam kalitede 1 numara” olabilme felsefemizi yansıtabilmek adına yetkili distribütör ve yetkili bayi ağımız ile birlikte tüm Türkiye’yi ve tüm sektörleri içine alacak şekilde, kullanıcıların NSK ürünlerine kolayca ve güvenilir bir şekilde ulaşmalarını garanti ediyoruz. Genel olarak NSK, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ağırlık vererek en iyi ve en gelişmiş ürünlerini kullanıcılarına sunuyor ve böylece kendi pazarlarında rekabetçi olabilmelerine destek oluyor. Ve elbette, belirtmeden edemeyeceğim sürdürülebilirlik, çalışmalarımızdaki önemli faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.
Son olarak söylemek istediklerinizi alalım?
Her ne kadar, 2012 yılının belirsizlik hali bu yılın başlarında etkili olmuşta olsa, yine de 2013 yılının çok ilginç bir yıl olacağını düşünüyoruz. Bir taraftan, büyüme hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışmaya devam ederken, diğer yandan yetkili satıcı ağımızı daha da genişletmek ve farklı endüstrilerdeki firmalara ürünlerimizi tanıtmak üzerine de yoğunlaşacağız. Amacımız, küresel pazardaki yerimiz ile örtüşecek şekilde Türkiye`deki marka bilinirliğimizi artırmak ve pazar payımızı daha da büyütmek olacak. Bu nedenle, müşteri ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve karşılamak için daha fazla çalışacağız. Kısacası bizim için zorlu, ama bir o kadar da ilginç bir yıl olacak, ve biz bunun için hazırız.
                                      

http://www.haberortak.com/Haber/Soylesi/21022013/Japon-kokenli-global-bir-sirket.php

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder