11 Nisan 2013 Perşembe

Konya'da hırsızlık operasyonu


Konya’da 5 işyerinden 80 bin lira değerinde boya ve hırdavat malzemesi çalınmasının ardından güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, bin 500 minibüs üzerinde çalıştı ve hırsızlık olayını aydınlattı. Çalınan malzemeler satıldığı Yunak ilçesinden getirilerek sahiplerine teslim edildi. İşte 2 kişiyi gözaltına alan polisin yaptığı sıkı takibin ayrıntıları…



Karatay ve Selçuklu İlçelerinde 5 ayrı işyerinin kapıları gece açılarak 80 bin lira değerinde boya ve hırdavat malzemesi çalındı. Fetih Caddesindeki işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri farı kısık yanan beyaz bir minibüsten inen iki şüphelinin soygunu gerçekleştirdiğini belirledi.

Plakası belirlenemeyen minibüsü bulmak için polis, kent genelindeki bin 500 aynı marka ve modeldeki aracı inceledi. Sonunda görüntülerdeki gibi farlarından biri kısık yanan 42 DNZ 37 plakalı araca ulaşıldı.
Minibüste işyerlerinden çalınan hırdavat malzemelerinden bazıları bulununca da Necati U. ile Bayram A. gözaltına alındı.

Poliste kaydı bulunan iki şüphelinin ifadeleri doğrultusunda Yunak’ta bir işyerine satılan boya ve hırdavat malzemeleri ele geçirildi.

Satılamayan bazı malzemelerin Saraçoğlu mahallesindeki kanala saklandığı ortaya çıktı. Çalıntı malzemeler sahiplerine teslim edildi.

Gözaltına alınan Bayram A. ile Necati U. Hırsızlık Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


http://www.konya.net.tr/konya-haber/konyada-hirsizlik-operasyonu-konya-net-haber-h38453.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder