3 Nisan 2013 Çarşamba

Kardemir'in Temelinin Atılışının 76. Yıl Dönümü


KARDEMİR AŞ Genel Müdürü Fadıl Demirel, Türkiye'de yapılamayan kaliteli yay, rulman ve beton çelikleri üreteceklerini söyledi.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, Türkiye'de yapılamayan kaliteli yay, rulman ve beton çelikleri üreteceklerini söyledi.
Demirel, KARDEMİR'in temellerinin atılması ve Karabük'ün kuruluşunun 76. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, fabrikanın 1995 yılında özelleştiğinde sadece 600 bin ton civarında üretim yaptığını belirterek, bu rakamın 2 milyon tona ulaştığını söyledi.
Yatırımlara devam ettiklerini ve gelecek yılki üretimlerini 3 milyon tona ulaştıracaklarını ifade eden Demirel, 800 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını bildirdi.
Demirel, "5 No'lu yüksek fırının" 2014 şubat ayında biteceğini dile getirerek, bu fırının tek başına bir milyon 200 bin ton üretim gerçekleştireceğine dikkati çekti.
Demirel, 3 yıl içinde 3 kat büyümüş bir KARDEMİR'un bulunduğunu anlatarak,
"Şirketimiz, sadece Türkiye'nin değil bölgenin tek başına ray, ağır ve orta profil üreticisi. Kaliteli yuvarlak demir üretiminde 20 ay sonra 700 bin tona ulaşacağız.Türkiye'de yapılamayan kaliteli yay, rulman, beton çeliklerini üreteceğiz. Otomasyona geçen, çağdaş koşulları oluşturan ve genel kurulunu elektronik ortamda yapabilen, dünyanın diğer ucunda da olsa genel kurulunda oy kullandırabilen bir fabrika haline geldik" diye konuştu.
Karabük'e ekonomik ve sosyal anlamda önemli katkılar sağladıklarını vurgulayan Demirel, şirketin geçen yıl 195 milyon lira, bir önceki yıl ise 185 milyon lira kar elde ettiğini belirtti.
-Toplu iş sözleşme görüşmeleri-
İşletmeleri ile Çelik-İş Sendikası arasında bir toplu iş sözleşme süreci yaşadıklarına değinen Demirel, şunları söyledi:
"Bu süreci tamamlayıp açıklamak istemiştik ancak yine son dakikada olmadı. Biz çalışanlarımıza yüzde 48'lere varan maaş zammı, sosyal haklarda ise yüzde 70'lere varan artışlar teklif etmemize rağmen maalesef olmadı. Üzüntülüyüm. Şirketimiz, çalışanlar ve toplumundur. Bizim 73 bini aşan ortağımız var. Bu sorun çözülecektir. KARDEMİR büyüyüp gelişirken çalışanlarını ve çevresini mutlu ederek büyüyecektir. Çalışanlarımız bizim baş tacımızdır, mutluluları hepimizin mutluluğudur."
AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci de Türkiye'nin ilk yıllarında ekonomik bağımsızlık için atılan adımlardan birinin KARDEMİR olduğunu anlattı.
Konuşmaların ardından Atatürk Anıtı'na üzerinde "3 Nisan" yazılı çelenk bırakan protokol üyeleri, öğrenci ve vatandaşların katılımıyla PTT önüne kadar yürüdü.
Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, bir alışveriş merkezinde,
"Osmanlı Arşivlerinde Karabük İsmi" kitabının tanıtımı, çeşitli fotoğraf ve resim sergilerinin açılışı gerçekleştirildi.
Bu arada, törene katılması beklenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, Ankara'daki programı nedeniyle gelmediği bildirildi. - Karabük 

http://www.haberler.com/kardemir-in-temelinin-atilisinin-76-yil-donumu-4490959-haberi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder