6 Eylül 2013 Cuma

Timken çelik ve rulman birimini ayırma kararı aldı


ABD, Kanton, Ohio merkezli The Timken Company, yönetim kurulunun şirketin çelik birimini, rulman ve enerji aktarım biriminden ayırma kararı aldığını duyurdu. 2013 yılı başında Timken'in en büyük hissedarları California merkezli Relation Investor, Timken hissedarlarına şirketin çelik ve rulman birimlerini ayırma çağrısı yapmıştı.
Yeni plana göre, Timken'in çelik birimi bağımsız bir şirket olarak faaliyet gösterecek.
Şirketin yıllık cirosunun 1,7 milyar $'a ulaşması bekleniyor. Bununla beraber şirketin rulman ve enerji aktarım birimi The Timken Company adı altında faaliyet göstermeye devam edecek. The Timken Company'nin yıllık cirosunun ise 3,4 milyar $'a ulaşması bekleniyor. Ayrılma işlemi hissedarlara vergi olarak yansımayacak. İşlemlerin bir yıl içinde tamamlanması bekleniyor.
Timken başkan ve CEO'su James W. Griffith iki şirketin kendi piyasalarında büyümeye devam edeceğini, yeni stratejinin rekabeti artıracağını açıkladı. Griffith, ayrılma tamamlanana kadar The Timken Company'deki görevini sürdürecek. Şirket, Griffith'in emekliye ayrılmasının ardından yeni Richard H. Kyle'ı getirecek.; Bununla beraber ayrılan çelik biriminin başına ise Ward J. "Tim" Timken, Jr.'ın getirilmesi planlanıyor.


http://www.steelorbis.com.tr/celik-haberleri/guncel-haberler/timken-celik-ve-rulman-birimini-ayirma-karari-aldi-781540.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder